fredag den 27. januar 2017

Madudfordringen dag 2 - 2. del

Så starter vi -
godt det er lørdag i morgen.
Fredag den 27. Jo Uglemor kom sent hjem, og var træt og kold. Men der lå jo en udfordring forude. Heldigvis var ikke al maden blevet spist i går. Så vi laver restemad. Kyllingetærte, snydeflødekartofler og grydebrød med blandet salat.

Da Uglemor vidste hvornår hun kom hjem, ringede hun hjem og fik Ugleungerne til at sætte endnu et grydebrød over. Det er så let, at alle kan gøre det.
Så da Uglemor kom træt og kold hjem, rørte hun i grydebrødet og drak en kop the sammen med familien.






Støbejernsgryden i ovnen

18. 54 satte Uglemor gryden i ovnen og tændte. Kyllingekødet fra i går blev klippet i stykker. Grøntsager renset og findelt. Og ikke billeddokumnteret, blev de resterende bagekartofler fra i går skrællet og skivet.
Peberfrugt, bladselleri, ingefær og
majs fra køleskab og fryser.

Frosne majs er en lagervare.
Dem køber Uglemor, hver gang de er på tilbud.


Suppen og grøntsagerne er blevet kogt i gryden.
Meljævning laves lettest ved at hælde
først vand og så mel i glasset.


Hønsetærten klar

Da grydebrødet var puttet i ovnen, hældte Uglemor de stuvede grøntsager over kyllingekødet, hældte flødeblandingen over kartoflerne og satte også dem i ovnen.


Skivede kartofler i fadet bagerst.
Laktosefri produkter, fordi Uglemor er intolerant.
Salt, muskatnød (næsten skjult bag skålen)
og syvpeber (en japansk peberblanding).


Kartofler klar til ovnen.

Tidsforbrug:32 minutter og Skribenten lavede salat. (Tiden til at stille pænt op og tage billeder, regnes stadig med.)
Pengeforbrug: Rester fra i går, et brød (10 kr.) + creme fraiche, fløde, majs, grønt, salt peber. Højt regnet 25 kroner. Hvis man ikke skal købe laktosefrit er det meget billigere. 3,60 pr mand.

NOTER:
Frisk muskatnød smager godt. Et lille rivejern fra et gammelt cykellappe-kit har nu tjent os i mange år. Det passer i glasset sammen med nødderne, så det ikke bliver væk.
Om sommeren, når krydderurterne er billige og gror i haven, laver Uglemor kryddersalt. Urter og salt klippes fint og tørres. Det er bedre og billigere end grøntsagsbouillon.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver altid glad for en kommentar.
Jeg prøver at svare på alle kommentarer - og lover at hive alle kommentarer ud af spam-fængslet så hurtigt som muligt.

I am always grateful for all comments, and try to reply meaningfully to all of them.
I furthermore promise to pull your comments from spam-limbo as fast at possible.