Urter -- Herbs



     Alle de mange krydderurter i haven kan man slet ikke nå at bruge. Derfor fremstiller Uglemor hver sommer en masse krydderuglesalt til brug i de lange vinter- og forårsmåneder.

 - - - - -

In MotherOwls garden there's room for loads of herbs. More herbs than any one Owl can use. A lot of it is dried or made into herbal salts for the winter.

 - - - - -

     Den nemmeste måde at lave urtesalt på, er at fylde et glas med krydderurter og så klippe i det med en saks. Når der så bliver plads i glasset tilsættes noget groft havsalt, og der klippes videre indtil det hele er passende findelt. Så hælder Uglemor det ud på en tallerken og husker at vende det hver dag og at holde Ugleungerne væk. 

       Da Uglemor også farver garn, laver sæbe og har gang i flere forskellige forsøg, er det ikke nok med en tallerken til at tørre på.
       Sådan så der ud i Uglemors projektrum sidste efterår.
 
 - - - - -

The easiest way to make herbal salt is to fill up a glass with herbs, cut it with a pair of scissors, add some sea salt, and continue cutting until all herbs are in small parts. Put on a plate to dry - turn over herbal salt each day and remember to keep any Owlets away.

As MotherOwl has loads of projects, as wool dying, soaping and trial runs for whatever, one plate is not enough. This is the windowsill in MotherOwl's own room last autumn.

       Efter et par dage er det tørt og så kommer Uglemor det i en Krydderugleurtepose. Der ligger det indtil der er brug for det i køkkenet, så hælder uglemor det over i sin ekstra saltkværn og bruger det i stedet for bouillon i vinterens løb.

After some days  the herbal salts (and herbs pure) are dry and put in paper bags for the coming winter.







Ekstra saltkværn i sine meget charmerende omgivelser ;) Uglemor drømmer om et nyt køkken, men så skal  hun vist lige vinde i lotto først.

For use put in a salt mill and use instead of stock cubes all winter. MotherOwl is dreaming of a new kitchen, but so far it's only a dream.

2 kommentarer:

  1. Det her er jo meget spændende, overvoksne krydderurter har vi nok af.

    Bliver det for fugtigt, hvis man opbevarer det på glas? Jeg har en hel masse små fine med metallåg fra smøreost.

    SvarSlet
  2. Det kan sagtens kommes på glas. Du skal bare være helt sikker på at det er tørt. De glas har jeg også mængder af, og bruger dem til krydderurter - det ser kønt ud oven i købet. Men deres nye model er ikke så pæn længere.

    SvarSlet